Gabriele Serafino
Dottorando/a
- Dipartimento di Scienze Agrarie, Forestali e Alimentari
- SSD: AGR/16 - microbiologia agraria
- ORCID: orcid.org/0000-0002-0001-3093
Contatti
- n/d
- n/d
- gabriele.serafino@unito.it
- https://unito.webex.com/meet/gabriele.serafino
- Sede di Alba
corso Enotria 2/c, 12051 Alba (CN) - https://www.disafa.unito.it/persone/gabriele.serafino
- VCard contatti
- QRcode contatti
Presso
- Dipartimento di Scienze Agrarie, Forestali e Alimentari - DISAFA
Curriculum vitae
Prodotti della ricerca
Tutti i miei prodotti della ricercaProdotti della ricerca selezionati
Englezos V, Gianvito PD, Serafino G, Giacosa S, Cocolin L, Rantsiou K. (2024) Strain specific Starmerella bacillaris and Saccharomyces cerevisiae interactions in mixed fermentations. Journal of applied microbiology [DOI PMID]
Survey of the yeast ecology of dehydrated grapes and strain selection for wine fermentation
2023-01-01 Serafino, Gabriele ; Di Gianvito, Paola ; Giacosa, Simone ; Škrab, Domen ; Cocolin, Luca ; Englezos, Vasileios ;Rantsiou, Kalliopi https://iris.unito.it/handle/2318/1915610
Temi di ricerca
XXXVII PhD cycle
PhD candidate in Food Microbiology (AGR/16) (Prof. Kalliopi Rantsiou)
Microbiome and microbial interactions in food systems
Research focused on the interactions that occur through microorganisms (mainly yeasts) involved in grape must fermentation.
Attività in agenda
Organi